✿✿u fOllOw me, i fOllOw u ✿✿

Friday, April 10, 2015


1. Vitamin C & E  berapa harga ? Cara makan ?
1 botol RM 80.00 SM/RM 85.00 SS. Ambil satu biji selepas sarapan dan 1 biji sebelum tidur. Jika anda ada gastric makan 1 biji selepas sarapan sahaja. Sebotol 60biji untuk sebulan.

2. Vitamin C & E selamat ? halal ? dan ada pengesahan KKM?
Yea , pasti halal, product bumiputra dan di buat di kilang bertaraf GMP, dan di luluskan oleh kementerian kesihatan sebagai makanan tambahan.



3. Vit C & E sebenar nya untuk apa?
Fungsi ntuk memutihkan kulit, mengurangkan dan menghapuskan jerawat dan jeragat serta parut, membantu pertumbuhan sel baru.

4. Kalau kita stop ambil vit C & E ni.adakah ada efek buruk? Apa akan terjadi apa kulit kita selepas stop makan?
Kalau stop tidak akan beri kesan kepada anda seperti jerawat atau jeragat tetapi kulit yang putih dan bersih mungkin akan kembali kusam sbb zat2 vitamin dalam badan telah berkurang. Tanya pada diri anda,jika produk yg baik utk tubuh anda knp perlu berhenti?

5. Berapa lama untuk melihat kesan selepas ambil vit C & E ni?
Depend atas metabolisme masing2. Ada yang cepat ada yang lambat. Paling cepat 3hari & paling lambat 3bulan. So jgn baru makan sebulan dah give up ye.

6 . Boleh campur makan vitamin lain jika makan vitamin C & E?
Tidak di galakkan jika vitamin yg anda makan sekarang mmpunyai vitamin c, e, pure collagen & glutathione krn vitamin dian C & E telah mmpunyai semua di atas. Jd jika anda makan lg.. akan double.. boleh jd overdose tetapi jika campur dengan vitamin garlic,ikan or vco tiada masalah Tapi kalau anda rasa anda cukup keperluan vitamin dalam badan anda, xperlu amik any supplemet lagi dah.

7. Perlu ke pantang apa2 untuk ambil vitamin C & E ni ? seperti kafein, seafood?
Ya anda perlu elakkan kafien dan air karbonat utuk kesan yang lebih cepat tetapi anda bleh ambil seafood seperti biasa. Vitamin ini meggunakan collagen ikan talapia & tidak memberi alahan kepada individu yang alahan seafood.

8. Vitamin C & E ni sesuai untuk semua peringkat umur ke?
Sesuai sy syokan untuk wanita yang sudah baligh.. kalau belum baligh masih kanak2. Agak tidak sesuai. Hormon pun masih muda remaja, Adalah digalakkan untuk 16 tahun dan ke atas. Selalunya umur 40an dah stat ada jeragat. Still blh makan.untuk pudar kan jeragat.

9. Vitamin C & E ni untuk muka je ke?
Vitamin C ni bertindak sama rata pada keseluruhan badan kita jgk. Vitamin c & e ini akan cair dan akan salur melalui darah mana mungkin darah pergi kt muka je kan? Takkan muka kita je nak putih licin cantik berseri kan? Badan kita pun juga nak putih cantik berseri juga. Betol x?


10. Vitamin C & E  ni mengemukkan tak?
Hoho kalau ia mengemukkan SAYA org pertama yang cabut lari dulu. Hehe ia tidak mengemukkan. 

11. Mengandung dan menyusu boleh ambil ke vitamin C & E ni?
Ya boleh utk ibu menyusu dan mengandung. Sbb OWNER DIAN PIXY time mengandung makan dan dia n baby sihat tetapi jika anda ragu2 anda boleh bawa vitamin berjumpa doctor untuk kepastian keselamatan baby Adalah yang utama kan?



12. Tengah berpantang boleh makan ke?
Boleh tetapi pendpt sy tak galakkan sbb anda makan bersama jamu yang panas, lada hitam. So habiskan pantang anda dulu hanya 44 hari kan ? sabar la kejap, kelam kabut nak pergi mana ? hahaha :D

13. MENOPAUSE, adakah selamat untuk saya makan vit C & E ini?
Iya, selamat dan disarankan untuk memakan vitamin ini kerana ia menstabilkan hormon bagi masalah yang di alami oleh sesetengah wanita yang tengah menopause.

14. Darah tinggi, kencing manis ,sakit jantung boleh ambil?
Jika melibatkan ubat doctor, sila rujuk doctor anda telebih dahulu. 

15. Waktu datang bulan (period) boleh makan vit c tak?
Datang bulan boleh ambil mcm biasa. Tiada masalah.  

16. Saya ambil pil perancang, boleh ke ambil vitamin ni? 
Yea boleh :) 


top question ! kenapa muka sy naik jerawat? perlu ke minum air masak/plain water yg byk jika ambil dian'z vitmain? ni ksilapan kefahaman sbrnya.. kalau anda tak ambek pe2 supplement pun mmang kena minum air yg byk.. kalau tak byk pun.. smpai 3 liter.. mgkin  1.5liter sudah memadai..sbb ble toksik tk leh kua.. jerwt naik.. wlpn anda pakai skin care terbaik di dunia..sama dgn supplemnt.. ble makan supplement.. ia akan try reduce semua toksik dlm badan.. tp ble air tkde.. nak keluar melalui pe?so muka naik jerwt sikit2.


time makan supplement sblom mdpt kulit yang cantik. kesimpulan hehe.. bebel byk ni.. air pnting tak terlalu byk tkpe.. mgkin tak larat 3 liter.. memadai satu botol besar yg 1.5 liter sehari
displin kena pnting.. jgn set your mind.. makan supplement/pakai skin care trus kulit cantik tp kalau anda sndri tkde displin. Hah bawah ni maii nak tunjuk cikit testimoni2 pengguna yg telah mengamalkan DIANZ VITAMIN C & E + WHITENING COLLAGEN 12000 MG.




berminat??? Wasap dayah terus 019-2421470

No comments:

Post a Comment